Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság              

Vízrajzi adatszolgáltatás

Tisztelt Ügyfelünk!
Az igazgatóságunk területén mért vízrajzi adatok szolgáltatása szabályozott formában történik. Az adatokat adatkérő lapon kell igényelni, melyen a kérést visszaigazoljuk. Az adatkérő a visszaigazolásban leírt adatszolgáltatási feltételeket nyilatkozattal fogadja el.

Az adatok előállítása évek óta növekvő költségekkel jár, melyet az adófizetők pénzéből finanszíroz a költségvetés. Mindenkinek közös érdeke, hogy az adatok felhasználásából közvetlen bevételt szerző vállalkozások a költségekhez hozzájáruljanak. Az adatszolgáltatási díjat Igazgatói utasítás szabályozza. A díj az adatszolgáltatás előállításával kapcsolatos ráfordításokkal (pl. adatok kigyűjtése, kigyűjtött adatok rögzítése, másolása, adatok továbbítása) arányos. Természetesen a weboldalunkon megjelenő közcélú adatok szabadon, korlátozás nélkül felhasználhatóak. 

Az adatszolgáltatás díjáról kiállított számlát postán juttatjuk el az adatkérőnek. Az adatszolgáltatás akkor teljesíthető, ha a megállapított díj az ATI-VIZIG bankszámláján jóváírásra került. A díjat a Magyar Államkincstárhoz, az adatkérő lap fejlécében található számlaszámra kell átutalni, az átutalás közlemény rovatába a következő kódot beírva: #312. 

Az adatkérőlap letölthető innen, vagy nyomtatott formában átvehető a Vízgazdálkodási és Vízrajzi Monitoring osztályon (Szeged, Stefánia 4). 
A kitöltött nyomtatványt az adatkérő lap fejlécében található címek valamelyikére kell visszaküldeni.
A leggyorsabb teljesítést eletronikus levélben (vizrajzKukacativizig.hu) beküldött kérések esetén tudjuk biztosítani.
Frissítve: 2013.04.23
Priváczkiné Hajdu Zsuzsanna
osztályvezető
Vízgazdálkodási és Vízrajzi Monitoring osztály